Thanksgiving Holiday: GHC will close on WED (11/25) at 2:30PM and will reopen MON (11/30) at 8AM. Please have a safe and happy holiday!
Home > Digital Media Services > GHTV > Programming
Printer Friendly Version

Programming Information

GHTV Greater Rome Area Comcast Channel 4

GHTV AT&T U-verse Channel 99 Floyd/GHTV


Art 1113 - This course seeks to develop an understand of the arts built upon an exposure to the painting, sculpture, architecture, and other art of contemporary and earlier times. Join GHC's Brian Barr as he provides illustrated lectures and readings that present the sociological and psychological factors that influence the production of art and show the basic problems of design and technique in the development of an artist and his/her works.

60 min - Monday, Wednesday and Friday from 10:00-11:00am, and 3:00-4:00pm


Art Through Time: A Global View - takes you on a journey across the world and back through the ages to experience the art of many cultures and historical periods.

30 min - Monday and Wednesday from 11:00-11:30am; 4:00-4:30pm, Saturday and Sunday from 3:30-4:00pm, 7:00-7:30pm


Books of Our Time - a one-one-one talk with authors of the most influential and important works of our time.

60 min - Tuesday and Thursday from 4:00-5:00pm


Classic Arts Showcase - is designed to bring the classic arts experience to the largest audience possible by providing short video clips of the arts, including animation, architectural art, ballet, classical music, dance, folk art, museum art, musical theater, opera, and theatrical performances, as well as classic film and archival documentaries.

Monday, Wednesday and Friday from 9:30-10:00am, 4:30-6:00pm, Tuesday and Thursday from 11:00-7:00am, 5:00-6:00pm; Saturday and Sunday from 12:30-8:00am, 1:30-2:00pm, 5:30-6:30, 8:00-8:30pm


Coffee Break - join host Dr. Susan Claxton as she explores topics of interest relating to observed monthly awareness issues.

Watch past episodes here.

30 min - Monday-Friday 8:00-8:30am, 12:30-1:00pm


Community Watch - examines local issues that are vital to the residents of Rome and Floyd County, and beyond. Education, the arts, politics, health, diversity and commerce are just a few of the wide range of subjects explored each week through interviews and discussion. The show is hosted by Greg Shropshire of the 100 Black Men of Rome and Jon Hershey of Georgia Highlands College.

Watch past episodes here.

30 min - Monday-Friday from 9:00am-9:30am, 12:00-12:30pm and 3:30pm-4:00pm, 10:30-11:00pm; Saturday and Sunday from 9:00am-9:30am, 6:30-7:00pm, and 9:00pm-9:30pm


Democracy in America - covers topics of civic knowledge, skills, and dispositions recommended by The Civics Framework for the National Assessment of Educational Progress developed by the U.S. Department of Education.

30 min - Monday, Wednesday and Friday from 11:30am-12:00pm; Tuesday and Thursday 1:00-1:30pm, 9:00-9:30pm; Saturday and Sunday from 12:00-12:30pm, 8:30-9:00pm


Economics 2105 - Dr. Bruce Jones provides lectures on the principles of Macroeconomics.  This principles-of-economics course is intended to introduce students to concepts that will enable them to understand and analyze economic aggregates and evaluate economic policies.

30 min - Monday, Wednesday and Friday from 1:30-2:00pm, Monday, Tuesday from 8:00-8:30pm, Saturday and Sunday 1:00-1:30pm


Economics USA - an intoroduction of micro- and macroeconomics using news-style case studies paired with analysis segments that tie the stories to fundamental economic principles.

30 min - Monday, Wednesday and Friday from 2:00pm-2:30pm; Saturday and Sunday fron 12:30-1:00pm


Floyd County Board of Education - monthly meetings of the Floyd County Board of Education and area high school students recognized for achievement.

60 min - Monday, Wednesday and Friday at 10:00am-11:00pm, Monday and Wednesday from 7:00-8:00pm; Saturday and Sunday from 9:30-10:30am


Floyd County Commission - bi-monthly meetings of the Floyd County Commission and its intirity.

60 min - Tuesday and Thursday from 6:00pm-7:00pm


Geology 1101 - Phyllis Midkiff provides a survey of global patterns of resources, population, culture and economic systems. Emphasis is placed on the factors contributing to these patterns and the distinct ions between the technologically advanced and less advanced regions of the world.

90 min - Tuesday and Thursday from 10:00-11:30am, 2:00-3:30pm, 7:00-8:30pm, Saturday and Sunday from 10:30-12:00pm


Georgia Highlands Bulletin Board  - features information and announcements for both Georgia Highlands College students and the community. Classical music can be heard behind the Bulletin Board, and interesting quotes and facts add to the programming's appeal.

Daily in-between programs


Georgia Stories - this program will take viewers on a tour around the State of Georgia and introduce a variety of specific history, culture, and characters along the way.

30 min - Monday, Wednesday, and Friday from 8:30-9:00am, 1:00-1:30pm.


In Case You Missed It - throughout the year Student Life brings various performances on campus to perform and entertain student body. Performances include poets, musicians, comedians, and various other types of visual performances. In Case You Missed It gives you the opportunity to see these performances.

60 min - Saturday and Sunday at 11:30pm-12:30am


Local Concerts - Local Concerts is a collection of local music from Rome and Floyd County. Musical performances from the Rome Symphony Orchestra, NW Georgia Winds, Berry College, Shorter College, and others are featured.

120 min - Friday 9:00-10:30pm; Saturday and Sunday at 9:30pm-11:30pm


Math Illuminated - explore major themes in the field of mathematics, from mankind's earliest study of prime numbers to the cutting edge mathematics used to reveal the shape of the universe.

30 min - Tuesday and Thursday from 11:30-12:00pm, 8:30-9:00pm; Saturday and Sunday from 3:00-3:30pm


Music 1100 - Music appreciation strives to develop one’s awareness and sensitivity to good music (which includes a wide range of musical genres) through live performances and recordings. No previous knowledge of music is required. Robert Adams invites anyone who wishes to develop a knowledge and love of good music to tune in. The main focus of the course is to expose the student to as much music as possible to achieve the goal of broadening the students’ enjoyment of music.​

60 min - Tuesday and Thursday from 10:00-11:00am and 3:00-4:00pm


Rome City School Board - monthly meetings of the Rome City School Board and area high school students recognized for achievement.

60 min - Monday, Wednesday and Friday from 2:30-3:30pm; Friday 6:00-7:00pm, 7:00-8:00pm


Yoga - start your day out with a mornning of rountine stretches and yoga poses. Dr. John Reiners and a host of local instructors provide you with an introduction of the fundamentals of yoga.

60 min - Monday-Friday from 7:00-8:00am; Saturday and Sunday 8:00-8:30am

Page last updated: April 6, 2015